Εάν δεν είστε 100% ευχαριστημένοι με την αγορά σας, η Casa de Linos θα χαρεί να δεχτεί επιστροφές, ανταλλαγές και ακυρώσεις. Παρακαλούμε βεβαιωθείτε ότι τα αντικείμενα αποστέλλονται πίσω σε άριστη κατάσταση και ακριβώς όπως σας παραδόθηκαν. Δεν πρέπει να έχουν πλυθεί, χρησιμοποιηθεί, φθαρεί ή υποστεί ζημιά. Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπεριλάβει όλες τις πρόσθετες ετικέτες και την αρχική συσκευασία. Μόλις παραλάβουμε τα αντικείμενα πίσω και αξιολογήσουμε την κατάστασή τους, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που μας έχετε ήδη δώσει και θα συνεχίσουμε με τη διαδικασία επιστροφής χρημάτων. Οι επιστροφές χρημάτων εκδίδονται για την πλήρη τιμή πώλησης. Τα χρήματα θα κατατεθούν στην αρχική μέθοδο πληρωμής. Παρακαλούμε να επιτρέψετε 7 εργάσιμες ημέρες για την επεξεργασία της επιστροφής χρημάτων.

Εάν το προϊόν δεν επιστραφεί στην αρχική του κατάσταση, ο αγοραστής είναι υπεύθυνος για οποιαδήποτε απώλεια αξίας. Εάν παραλάβατε ένα προϊόν με ελάττωμα του κατασκευαστή* – π.χ. λάθος μέγεθος, λάθος χρώμα, σπασμένα ράμματα, ανοιχτές ραφές κ.λπ. – δικαιούστε πλήρη επιστροφή χρημάτων, συμπεριλαμβανομένων όλων των εξόδων αποστολής και χειρισμού. Ο αποχρωματισμός και η συρρίκνωση συνήθως δεν θεωρούνται ελάττωμα του κατασκευαστή, καθώς συνήθως εμφανίζονται μετά από πλύσιμο των ειδών σε υψηλές θερμοκρασίες και χρήση ισχυρών απορρυπαντικών.

 

-Πότε μπορώ να επιστρέψω ένα προϊόν;

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για την επιστροφή μιας παραγγελίας εντός 10 ημερών από την παράδοση. Παρακαλούμε βεβαιωθείτε ότι στέλνετε τα αντικείμενα πίσω εντός 30 ημερών από την παράδοση. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε ακύρωση εντός 2 ημερών από την αγορά και την τοποθέτηση μιας παραγγελίας.

 

-Μπορώ να επιστρέψω όλα τα είδη προϊόντων;

Τα ακόλουθα είδη δεν μπορούν να επιστραφούν ή να ανταλλαγούν:

  • Προσαρμοσμένες ή εξατομικευμένες παραγγελίες
  • Κατεστραμμένα είδη
  • Δωροκάρτες
  • Δείγματα υφασμάτων

 

-Πώς μπορώ να επιστρέψω ένα προϊόν;

Όταν στέλνετε πίσω ένα προϊόν, χρησιμοποιήστε έναν μεταφορέα της επιλογής σας. Συνιστούμε να λάβετε έναν αριθμό παρακολούθησης από τον μεταφορέα σας. Παρακαλούμε χρησιμοποιήστε τη διεύθυνση αποστολής που αναγράφεται στη συσκευασία που παραλάβατε. Τα αντικείμενα που χάνονται κατά τη μεταφορά δεν δικαιούνται επιστροφή χρημάτων. Διατηρούμε το δικαίωμα να μειώσουμε την επιστροφή χρημάτων προκειμένου να αντισταθμίσουμε τυχόν ζημιές που μπορεί να έχουν υποστεί τα αντικείμενα κατά τη διαδικασία επιστροφής.